ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ
Ο Δημήτρης εργάζεται στο χώρο της Έρευνας Αγοράς περισσότερα από 20 χρόνια.

Σήμερα εργάζεται ως αυτοαπασχολούμενος πραγματογνώμονας (Marketing Auditor) στη Νοτιοανατολική Ευρώπη για Επιτροπές Ελέγχου καθώς και Third Parties

Έχει διατελέσει Διευθυντής του τμήματος Ποσοτικών Ερευνών της Centrum Research στην Αθήνα, και Group Specialist Νοτιοανατολικής Ευρώπης για το Marketing Science Team της Research International / Kantar Group (αναφερόμενος στα Κεντρικά της RI Λονδίνου).

Υπό αυτή την ιδιότητα ανέπτυξε μία μέθοδο Ολοκληρωμένης Αντιμετώπισης των Δημογραφικών Τάσεων σε σχέση με την Αγοραστική Συμπεριφορά (όπως αυτή διαμορφώνεται υπό το πλαίσιο της μετανάστευσης).

Επιπλέον ανέπτυξε ή προσάρμοσε μια σειρά από αποκλειστικές μεθοδολογίες για τον κλάδο, όπως: αυτό-εξομαλυνόμενα δείγματα στρωματοποιημένης δειγματοληψίας κατά Neyman (για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ρυθμιστικής Αρχής Ταχυδρομείων - EU Standard BS EN 13850:2002, που υιοθέτησε πλήρως η ΕΕΤΤ), μεθόδους εξομάλυνσης "Δίκαιης Κατανομής" για καλύτερη απεικόνιση του Image σε ανισομεγέθη δείγματα (Diageo UK).

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας έχει σχεδιάσει, εκπονήσει και διευθύνει πλήθος ad-hoc αλλά και κυλιόμενων ερευνών για Πολυεθνικές αλλά και Ελληνικές εταιρείες σε τομείς όπως: Τουρισμός, Τηλεπικοινωνίες, Τραπεζική Πίστη, Media, Ταχυδρομικές υπηρεσίες, Φάρμακα και Παραφαρμακευτικά προϊόντα, Γεωργικά Προϊόντα, FMCGs κα.

Οι Τομείς εξειδίκευσής του περιλαμβάνουν (ενδεικτικά), Branding & Brand Equity, Image, U&A, Corporate Positioning & Social Responsibility, Segmentation and Customer Satisfaction.

Ο Δημήτρης έχει MS στο Marketing, ενώ το thesis του ως Βιολόγος αφορούσε την υδροβιολογία. Από το 1993 συνεργάζεται με Κολλέγια και Επιστημονικούς Οργανισμούς ως επίκουρος ή Συνεργαζόμενος Καθηγητής (non-Tenure). Από το 2003 έχει προταθεί ως Critical Reviewer για λογαριασμό του Virginia Journal of Sciences (ISSN:0042-658X).


Δημήτρης Αλμπανέζος
Ελεγκτής
της Έρευνας
CYPRUS RADIO Copyright © 2021
Made on
Tilda